Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΜΑΡΤΣΕΝΑ

Ενα 'ξεχωριστό' ρεκόρ έσπασε ο Κάρλος Μαρτσένα μετά τη νίκη της Ισπανίας στο φιλικό απέναντι στη Σαουδική Αραβία, ξεπερνώντας ακόμα και τον Βραζιλιάνο θρύλο Γκαρίντσα.
Συγκεκριμένα, ο Ανδαλουσιάνος αμυντικός της Βαλένθια συμπλήρωσε 50 συνεχόμενες συμμετοχές με την εθνική του ομάδα χωρίς ήττα!
Ο κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 21 Αυγούστου του 2002 στο φιλικό με αντίπαλο την Ουγγαρία(1-1).Από τότε στις 56 συμμετοχές που πραγματοποίησε, η Ισπανία έχασε μόλις μια φορά από την Ελλάδα στη Σαραγόσα, για τα προκριματικά του Euro 2004.
Το σερί του ξεκίνησε στο επόμενο ματς, στη λευκή ισοπαλία με τη Β.Ιρλανδία, πάλι για τα προκριματικά του Euro 2004 και κράτησε για άλλους 49 αγώνες, με 41 νίκες,8 ισοπαλίες και 99 γκολ υπέρ και 20 κατά.
Σε αυτό το διάστημα η Ισπανία έχασε από τις Η.Π.Α  με 2-0 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.Ωστόσο ο Μαρτσένα δε συμμετείχε στον αγώνα, ενώ το ρεκόρ του θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν είχε αγωνιστεί στη φιλική νίκη απέναντι στη Γαλλία με 0-2,ένα ματς στο οποίο βρισκόταν στον πάγκο,χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: