Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Βαλένθια-Χερέθ 3-1


Μια «ανάσα» από την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 3-1 της σχεδόν καταδικασμένης Χερέθ στο «Μεστάγια», στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος και ξέφυγαν εννιά βαθμούς από την τέταρτη Μαγιόρκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας οι νησιώτες ευνοούνται των Λεβαντίνων. Αλλά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Βαλένθια να χάσει τα δύο επόμενα ματς και οι «μαυροκόκκινοι» να νικήσουν και στα τρία δικά τους, κάτι που σημαίνει πως οι δυο φορές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ θα χάσουν την τρίτη θέση μόνο με «αυτοκτονία».
Οι παίκτες του Ουνάι Εμερι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Αρμεντέρος, όμως με εκπληκτικό ποδόσφαιρο στη συνέχεια, «ανέτρεψαν» την κατάσταση και με τα δυο γκολ του Μάτα και το ένα του Σίλβα πήραν τους τρεις βαθμούς, ενώ οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα έμειναν στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ρεδόνδο στις καθυστερήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν ίσως ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Μπαράχα, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.Ωστόσο το κοινό του Μεστάγια είχε αντίθετη άποψη, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του κατά την αντικατάστασή του,δείχνοντας ότι επιθυμεί την παραμονή του για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Θέσαρ, Μιγκέλ, Μαρτσένα, Μαντούρο, Χόρντι Άλμπα, Μπαράχα (71' Αλμπέλδα), Μπανέγκα, Πάμπλο Ερνάντεθ, Σίλβα, Μάτα (80' Βιθέντε), Ζίγκιτς (62' Βίγια).
ΧΕΡΕΘ: Ρενάν, Κασάδο, Αϊτάμι, Λεάντρο, Ρεδόνδο, Μορένο, Σάντσεθ, Μπεργκαντίνιος, Αρμεντέρος, Ορεγιάνα (77' Αμπέλ Γκόμεθ), Μάριο Μπερμέχο (82' Μπερμέχο).
*κόκκινη 90' Ρεδόνδο

Τα γκολ της αναμέτρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: